Uw oude applicatie vervangen…

Welke keuzes zijn er eigenlijk?

U kent het wel of zit er misschien midden in. Uw oude applicatie vervangen. De oude applicatie wordt steeds trager, kan niet mee met nieuwe technologieën of wordt gewoonweg gestopt door de leverancier. CSplus biedt u ondersteuning bij het maken van de juiste keuzes ter vervanging van de applicatie.
Met welke applicaties en aanvullingen kunnen we de levensduur van uw applicatie oprekken, zodat u iets meer tijd heeft om stappen te ondernemen om tot goed overwogen keuze te komen. Want puur de oude versie vervangen met een nieuwere versie is vaak de meest voor de hand liggende optie, maar levert niet het verschil wat eigenlijk nodig is. Denk aan het maken van webinvoer voor urenregistraties, webinvoer voor offertes of een aanvullende applicatie voor het aansturen van uw documenten. Met kleine aanpassingen creeert u op korte termijn oplossingen die u ruimte geven om de behoeften van uw gebruikers eens goed in kaart te brengen. Graag gaan we in gesprek om een plan van aanpak op te stellen. Hoeveel tijd hebben we, wie stelt deze termijn, welke processen hebben we echt nodig? Zijn hier standaard applicaties voor of willen we juist iets op maat, of koppelen we met een standaard applicatie waar nodig?

Veel standaard applicaties bieden veel functionaliteit maar hebben ook te maken met licentiemodellen, het afgrendelen van functies tussen licentiegebruikers, het onderhouden van modules waar u zelf niet mee werkt. Er wordt een compromis gemaakt tussen de wens van velen. Wellicht wilt u dat niet en wilt u een applicatie die doet wat uw organisatie nodig heeft. Er is veel mogelijk, en daar komen wij om de hoek kijken. Wij denken graag met u mee.

Wat gebruiken we nu?

Welke applicaties kent ons it-landschap?  Welke applicaties zijn betrokken bij welke processen? Welke koppelingen worden gebruikt?

Waar willen we heen?

Wat zijn de doelen voor de nieuwe applicaties? Welke informatie willen we hebben in de toekomst? Wat is het jaarlijkse budget voor it en hoe willen we dat besteden? Gaan we alles verbruiken aan dure standaard SAAS-abonnementen of willen we een strategisch tool gaan maken die uw organisatie onderscheid van de rest van uw concurrenten?

Wat doen we nu handmatig?

Wat is nu niet of gebrekkig geautomatiseerd? Welke data ontbreekt om tot goede informatievoorziening te komen? Wat is er allemaal via het grijze gebied van Excel opgelost?  En hoe afhankelijk is uw organisatie van de personen binnen uw organisatie die de spreadsheets onderhouden?

Welke flexibiliteit willen we?

Standaard software heeft natuurlijk wel enige flexibiliteit. Het inrichten van je scherm en hier en daar wat eigen velden toevoegen is meestal wel mogelijk. Maar het wijzigen van processen of eigen processen toevoegen of tussenvoegen is vaak onmogelijk. Zo kan het zijn dat de standaard applicatie die u nu passend is, over een jaar of twee niet mee kan met de groei of verandering in uw bedrijf of markt. De markt vraagt om steeds meer maatwerk richting klanten. B2B wordt langzaamaan B2C qua informatievoorziening naar de klant. De applicatie die u gaat kiezen om moet aanpasbaar zijn, te koppelen zijn door derden en de juiste informatie kunnen opleveren.

Zijn we er klaar voor?

En pas als we alles in kaart hebben gebracht en we er zeker van zijn dat de organisatie er klaar voor is, maken we de keuze. En niet omdat uw gedwongen wordt een keuze te maken.

Wilt u vrijblijvend eens van gedachten wisselen? Maak dan een afspraak met Sander den Otter of Grard van Beers.